Amedeo & Belinda
      Amedeo
           &
      Belinda

Amedeo & Belinda blandar in Jazz, Afrokubanska och Brasilianska inflytanden i sina egna inspirerade kompositioner och interpretationer. En sällsynt kombination av gitarr, cello och sång.

Belinda använder stråken på ett utsökt sätt, dessutom spelar hon häpnadsväckande pizzicato basfraser. Hennes sångtexter på portugisiska, spanska, italienska och engelska är lika njutbara som hennes scennärvaro är betagande. Född och uppvuxen på Cuba, skolad på konservatorium i Moskva, öser hon utan att anstränga sig från en till synes bottenlös musikalisk brunn, både som kompositör och som musiker/sångerska.

Amedeo är en gitarrist i världsklass. En lysande lyrisk improvisatör, lika bevandrad i jazzharmonier som i latinska rytmer. Härstammades från en familj av yrkesmusiker från Italien, är Amedeo väl berest. Han har spelat i Mellanöstern, Afrika, Sydamerika samt i stora delar av Europa och Skandinavien. Hans behärskning av flertalet musikspråk från blues till Jazz och Latin musik är tydligt såväl i hans solos som i hans minnesvärda kompositioner.

Tillsammans har Amedeo & Belinda format en regnbågspalett av spännande klanger som stannar med lyssnaren länge efter det att uppträdandet är slut. I en tid då mycket av den musik vi hör är fylld av clichéer spelar denna perfekt matchande duo med en festlig uppfinningsrikedom, förmåga som går rakt in i hjärtat även hos den mest mätte lyssnaren.

Att se och höra dem spela är sannerligen ett upplyftande musikalisk äventyr.© 2002 SoundArt Records

Amedeo & Belinda